Специализираният апелативен съд отстрани окончателно от длъжност кмета на район Младост“ Десислава Иванчева.  Късно снощи, след 7-часово

...
Специализираният апелативен съд отстрани окончателно от длъжност кмета на район Младост“ Десислава Иванчева.  Късно снощи, след 7-часово
Коментари Харесай

Спецсъдът отстрани Десислава Иванчева от длъжността кмет на „Младост“

Специализираният апелативен съд отстрани окончателно от длъжност кмета на регион „ Младост “ Десислава Иванчева.  

Късно нощес, след 7-часово заседание съдът потвърди решението на първата инстанция за премахване на Десислава Иванчева от служба.

Искането беше импортирано, откакто се разбра, че от ареста Иванчева е издала заповед за уволняване на заместника й Румен Русев, напомня Дарик. Според съда служебното ѝ състояние ѝ дава необятни пълномощия и безграничен достъп до документи, както и опция да въздейства директно на очевидци и доказателства по делото, изключително в случай че в бъдеще излезе от ареста.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Отстраняването на Иванчева обаче е временно и ще продължи единствено, до момента в който против нея се води дело. Това значи, че в региона няма да се организират предварителни избори и в случай че бъде оправдана, Иванчева ще се върне на поста.

По-рано вчера съдът приключи делото за отстраняването от длъжност на заместничката на Иванчева - Биляна Петрова, откакто се оказа, че тя към този момент е уволнена.

В съда бе донесена заповед от краткотрайно изпълняващия длъжността кмет на „ Младост “ Румен Русев с дата 4 юни. В нея Русев освобождава от служба Петрова, с което на процедура обезсмисли производството против нея.

Петрова възрази, че заповедта ѝ се връчва, до момента в който е по документи в отпуск и в отвън работно време. Съдът обаче зачете връчването на заповедта и Петрова бе изведена от залата.

Преди съвещанието днес Петрова и Иванчева упрекнаха прокуратурата, че манипулира СРС-тата по делото. Във вторник двете изнесоха диалози от материалите по делото, в които се загатват буквите „ Б.Б. и Ц.Ц. “

СРС-тата включваха и диалог, за който се твърди, че е сред предприемача Александър Ваклин и различен вложител, в който двамата дефинират „ Иванчева като рисков казус “ и загатват, че против 15 000 лв. спецпрокуратурата ще я в профил от служба.

Според Иванчева и Петрова от вторник насам върху СРС-тата са правени промени, тъй че да се снеме виновността от Ваклин. Съдът обаче отхвърли изрично изказванията им за операции на СРС-та.

Двете са упрекнати в това, че са поискали рушвет от предприемача, за да придвижат разрешението му за градеж в квартала.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР